Participarea și parteneriatul HIV Outcomes România la succesul Workshop-ului International HIV & Women 2024.

April 26, 2024

    Rezultatele studiului realizat de inițiativa HIV Outcomes Romania privind calitatea vieții femeii care trăiește cu HIV, desprins din studiul realizat la nivel național pe 1050 de persoane, au fost împărtașite de co-președintele inițiativei în cadrul Workshopului de la Washington HIV&Women 2024.

    Dr Mariana Mardărescu a făcut cunoscute recomandările membrilor inițiativei pentru cadrele de îngrijire și pentru autorii de politici publice, din perspectiva îngrijirii integrate a femeii cu HIV, în contextului nevoilor speciale create de riscul înalt de discriminare, de vulnerabilitatea crescută în societate și în familie, de problemele specifice adolescentei, maternității și menopauzei.

    HIV Outcomes România susține în calitate de partener lucrările conferinței, la care au participat membri ai inițiativei alături de 240 de delegați din 41 de țări. Obiectivele lucrărilor au fost raportate de către organizatori ca fiind majoritar atinse:

    1. Facilitarea unui obiectiv imparțial și științific prin angajarea unui schimb de cunoştinţe privind HIV şi problematica specifică femeilor. Încurajarea participării active la lucrări a cercetătorilor aflați la începutul carierei.
    2. Concentrarea informației la zi și promovarea actualităților științifice, cu traducere și diseminarea acestora (în engleză)
    3. Promovarea unor parteneriate transdisciplinare noi și durabile, a colaborării între cercetători și femei, pentru a îmbunătăți cunoștințele despre nevoile neadresate ale femeii care trăiește cu HIV.

    Atelierul a oferit o imagine de ansamblu asupra tratamentului și managementului femeilor care trăiesc cu HIV, dar s-a axat și pe aspecte specifice precum alăptarea și utilizarea PrEP.

    Dr. Raluca Pătrașcu,
    Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”

    Participarea la lucrări a facilitat contactul cu cele mai noi abordări în tratamentul și îngrijirea femeilor care trăiesc cu HIV. În calitate de profesionist în domeniul consilierii pacienților cu HIV, am câștigat mai multă încredere în colaborarea cu acestia.

    A fost foarte benefic pentru participații din cadrul acestui eveniment care s-a concentrat pe cele mai recente progrese înregistrate în tratamentul și îngrijirea femeii care traiește cu HIV și trebuie să spun că a fost incredibil. Apreciez efortul organizatorilor și al speakerilor de specialitate pentru o experiență cu adevărat îmbogățită și inspirată! Discuțiile despre sarcină și alăptare, precum și cele despre avansarea în varsta a femeii cu HIV va sprijini misiunea mea de a îmbunătăți continuu abordarea în consiliere.

    Iuliana Costaș,
    Asistent Social, Fundația Baylor Marea Neagră

    Workshopul a oferit o imagine de ansamblu cuprinzătoare a modalităților de tratament emergent și a abordări inovatoare în materie de asistență medicală, special adaptate pentru femeile care trăiesc cu HIV. Informaţiile mi-au extins baza de cunoştinţe şi mi-a oferit cele mai recente strategii practice pentru a spori sprijinul pe care îl oferim pacienților noștri. Am câștigat o mai bună înțelegere cu privire la evoluția peisajului tratamentului și îngrijirii HIV.

    Sunt cu adevărat recunoscătoare pentru posibilitatea de a participa la un atelier bine organizat și informativ. Acesta joacă un rol-cheie în împuternicirea mea de a servi mai bine nevoile femeilor care trăiesc cu HIV. Cu siguranță voi împărtăși cu colegii informațiile cu care am fost în contact, pentru a consolida angajamentul nostru de a fi la curent cu cele mai recente progrese în domeniu. Aștept cu nerăbdare punerea în aplicare a informațiilor și a cunoștințelor dobândite pentru a reuși să aduc o schimbare plină de sens în viața beneficiarilor Fundației Baylor Marea Neagră.

    Janette Alexandra Floarea,
    Asistent Medical, Fundația Baylor Marea Neagră

    Sunt încântată să-mi exprim recunoștința pentru experiența neprețuită dobândită prin participarea la Workshop-ul Internațional HIV & Women 2024. Sesiunile privind cele mai noi evoluții în tratamentul și îngrijirea femeilor care traiesc cu HIV nu numai că au fost edificatoare, ci și inspirante.

    Ca profesionist specializat în furnizarea de îngrijire medicală pentru persoanele care traiesc cu HIV/SIDA în Constanţa, România, realizez că perspectivele şi cunoştinţele împărtășite mi-au sporit încrederea în colaborarea cu beneficiarii programului de îngrijire pe termen lung pentru persoanele cu HIV din cadrul Baylor Marea Neagră.

    Programul cuprinzător a abordat toate aspectele cheie ale sănătății femeilor, oferind cele mai recente perspective pentru a sprijini mai bine femeile trăiesc cu HIV. Atelierul mi-a extins baza de cunoștințe și, de asemenea mi-a reaprins pasiunea pentru a face o diferență semnificativă în viața cei afectați de HIV

    Emilia Andreea Popa,
    Asistent Medical, Fundația Baylor Marea Neagră.